Nyheder

Auricular Neuromodulation - Auricular Acupuncture A.N.C 2017

Auricular Neuromodulation - Auricular Acupuncture 14. - 16. september 2017 Athens - Greece

Læs mere under kalender...

Nyhedsbrev 1/2017

Af indholdet: Nye kurser, DMAS på lægedage... m.m.

Se nyhedsbrevet

Deltag i nyt dansk forskningsprojekt om hedeture

Læger med erfaring inden for akupunktur søges til forskningsprojekt om hedeture og akupunktur. På Københavns Universitet er man netop ved at starte et forskningsprojekt, som har til formål at undersøge effekten af akupunktur på kvinders symptomer fra overgangsalderen, primært akupunkturs effekt på hedeture.
Læs mere under forskningsprojekter.

Udskriv

Årsmøde 31.03. - 01.04.2017

DMAS´s årskursus blev afholdt 31.03. - 01.04.2017 på Refborg, den tidligere Billund Kro. Kurset blev afholdt forbindelse med Generalforsamlingen. Her følger en række udpluk og resuméer af kurserne, som vil blive mere indgående omtalt i næste nyhedsbrev. 

Moderne sprogbrug er nødvendig

dmas-KeownLerBlandt indlægsholderne var den anerkendte britiske læge Dr. Daniel Keown, som med indlægget Akupunktur, så alle kan forstå det er fortaler for at tale et sprog, som andre læger har respekt for, så man kan begynde at forklare effekten af den akupunktur, der udføres på patienterne.

Medicinsk akupunktur bliver først bredt accepteret, når vestlige læger forstår behandlingsmetoden til bunds og kan forklare effekten af akupunkturen ved hjælp af en moderne, naturvidenskabelig ordbrug.

Dr. Keown gennemgik omhyggeligt den kinesiske medicinsk kernebegreber, heriblandt Qi (bioelektricitet og meridianer), og så præsenterede han en - for mange -helt ny sprogbrug.  

I vestlig traditionel medicin tror man for eksempel ikke på Qi. Argumentet lyder: Man kan jo ikke se Qi. Det samme gælder meridianerne. I vestlig medicin eksisterer de slet ikke. Men definerer man Qi som energi, så køber de fleste læger definitionen. Bioelektricitet er jo faktuelt set til stede, men kan ikke ses. Her taler vi elementær fysik. Det samme gælder meridianerne, som jeg mener, vi bør begynde at kalde kanaler – ligesom kineserne har gjort det i tusinder af år. For det er ”bare” det, meridianerne er: Kanaler eller stisystemer, hvori der kan løbe bioelektricitet igennem.

Dr. Daniel Keown er forfatter til bestselleren "Spark in The Machine".

Læs mere om Dr. Daniel Keowns indlæg på årskurset

DMAS vil påvirke sundheds-dagsordenen

dmas-kursisterDMAS generalforsamling indeholdt såvel opløftende - som nedslående nyt. En mærkbar medlemsnedgang ærgrer bestyrelsen, som vil gøre mere for at få nye medlemmer og for at få medicinsk akupunktur udbredt bredere i det danske sundhedsvæsen.

I Dansk Medicinsk Akupunkturselskab, DMAS, ser bestyrelsen det som sit fornemste mål, at få akupunkturen integreret bedre i det danske sundhedsvæsen. Men dialogbaserede samtaler gør det ikke alene. Der skal hårdt arbejde til.

Om DMAS

Dansk Medicinsk Akupunktur Selskab er et selskab for læger, tandlæger og dyrlæger. Selskabet blev stiftet 20. marts 1974.
Vi har flere end 580 medlemmer, hvoraf de fleste er praktiserende læger.

Kontakt os

Dansk Medicinsk Akupunktur
Selskab
(DMAS)

Vesterbro 68
DK - 4500 Nykøbing Sj.
Tlf. 4052 6070
CVR. 7449 0514