Kære kolleger
Akupunktur er ikke alle patienter bekendt. Især kan det forvirre, når resultater ikke opnås fluks. Til de, som ikke kender nogen, der har prøvet det eller som er decideret skeptiske, har jeg skrevet nedenstående, der frit kan printes ud, gives til patienter eller lægges i venteværelse eller på hjemmeside.

Akupunktur er ikke altid en hurtig løsning

Effekten af behandlingerne ”summer op” over tid. Det betyder at resultatet af behandlingerne kan føles som tre skridt frem og et tilbage, men selv den gangart bliver jo til fremdrift.

Selvfølgelig er der mennesker, der har komplet lindring af deres symptom efter en enkelt behandling. Som regel sker det hvor problemet ikke har bestået i særlig lang tid.

Hvis der skal ske varige ændringer af et kronisk problem, kræver det som regel en række behandlinger. Variationerne fra problem til problem og fra person til person er store. Helst vil jeg se et resultat, der kan bygges på allerede fra først behandling, men nogle gange skal der et par behandlinger til for at finde den helt rette diagnose og punktkombination.

Det kan være frustrerende hvis for eksempel en 30% reduktion i smerteintensitet efter første behandling kun varer ved et par dage eller endda timer. Men det er netop det resultat, de næste behandlinger skal bygge på. Ved anden behandling vil smerten typisk mindskes yderligere, lindringen vare længere.

Positive bivirkninger ved akupunkturen

Og der er mulighed for positive bivirkninger til akupunkturen. Problemer, som du har kæmpet med så længe, at du ikke længere nævner dem for din læge kan pludselig forsvinde lige så stille. Og når de gør det, ved du at akupunkturen virker:

Du får mere energi

Mere overskud til dine daglige gøremål. Du er måske mindre træt efter arbejde og kan finde overskud til motion.

Efter min egen første akupunkturbehandling kom jeg ud af en træthedståge, der havde varet så længe at jeg havde glemt, hvordan det var at HAVE energi og ikke konstant tænke på hvornår jeg igen kunne få lov til at sove.

Du sover bedre om natten

De fleste, der begynder at få akupunktur, oplever at de sover dybere, vågner færre gange i nattens løb og derfor vågner mere udhvilede.

Og at du ikke vågner på grund af smerter, hver gang du vender dig, gør da heller ikke noget.

Maven fungerer bedre

Når kroppen kommer i balance, kommer fordøjelseskanalen med. Selv uden at behandlingen er rettet mod forstoppelse eller halsbrand kan du opleve at irriterende symptomer fra mave og tarme fordufter.

En patient, der fik behandling mod stress og stor træthed oplevede at de hæmorroider, hun havde haft i 20 år (og ikke fortalt mig om), forsvandt efter første behandling.

Du bliver mere opmærksom

Du bliver opmærksom på din egen krops signaler, som for eksempel den spænding du er lige ved at bygge op i nakken, når du sidder dårligt ved computeren.

Dine sanser fungerer i et helt nyt gear; og du lægger mærke til smage, dufte, og musik med en helt ny intensitet.

Du lægger mærke til dine følelser

Til hverdag synes følelserne, der er lidt besværlige, at lade sig pakke af vejen rundt omkring i kroppen. Irritation kan vise sig som forstoppelse, overbelastning som skuldersmerter og sorg som stakåndethed.

Akupunktur skræller problemet, lag for lag. Så hvis en følelse ligger til grund for et fysisk problem må du være forberedt på at blive bragt i kontakt med den.

Du føler dig mindre stresset

Årsagen til stress kan akupunkturen jo ikke gøre noget ved, men du bliver meget bedre til at håndtere den. Ikke ved at blive bedøvet, som ved beroligende midler, men ved at blive i stand til at tænke klarere over det, som stresser. Din tærskel for at lade dig gå på flytter sig – opad.

Med venlig hilsen
Karen Malle
Dansk Medicinsk Akupunktur Selskab